Powszechna w Polsce opinia o amerykańskiej
kuchni głosi, że w USA jada się głównie hamburgery z frytkami a wszystko popija
się Coca-Colą. Hamburger, który od lat gości w amerykańskiej kuchni domowej, zagościł i w naszej kuchni. Szczególnie Dzieci nie
wyobrażają sobie lepszego posiłku… ja dziś proponuje domowego hamburgera,
którego łatwo, szybko przyrządzisz w domu:)
- bułki do
hamurgerów
- ½ kg mięso
wołowe mielone
- sól, pieprz
- przyprawa do
mięsa mielonego
- sałata lodowa
- cebula
- majonez
- ketchup
- pomidor
Przygotowanie:
Do mięsa
dodajemy przyprawę do mięsa mielonego, doprawiamy solą i pieprzem według
uznania. Z przygotowanego mięsa formujemy mokrą dłonią płaskie kotlety (ok. 1
cm) i smażymy na rozgrzanej patelni grillowej (ale może być zwykła). Sałatę kroimy
w paski i dodajemy majonez, można dodać również cebulę.
Bułki rozcinamy
i podgrzewamy w piekarniku – polecam opcję grillowania, ale bardzo krótko. Ciepłe
i chrupiące bułki smarujemy ketchupem dodajemy pokrojoną sałatę, usmażone
kotlety i pomidora.
Enjoy Your Meal:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz