Czy wiesz, że Matka
Chinka wymaga od swoich dzieci by były najlepszymi uczniami z
każdego przedmiotu, jest przekonana, że nie można biernie
siedzieć i czekać, aż pewnego dnia dziecko zostanie geniuszem,
to kwestia postawienia przed nim odpowiednich wymagań.
Ja
również próbuję nieustannie doskonalić swoje umiejętności kulinarne...
dziś zapraszam na potrawkę chińską:)
Składniki:
40
dag wieprzowiny
1
główka białej kapusty
1
duża czerwona papryka
1
por
kiełki
sojowe, ja miałam mieszankę kiełków
1/2
szklanki rosołu
5
łyżek sosu sojowego
3
łyżki oleju
sól
biały
pieprz
Przygotowanie:
Pokroić
mięso w cienkie paski. Kapustę pokroić na ćwiartki, usunąć
głąb. Resztę kapusty pokroić na kawałki. Rozgrzać olej na
patelni, podsmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć z patelni,
podsmażyć na tym samym tłuszczu kapustę. Dolać rosół, dusić
kapustę pod przykryciem 15 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia
dodać pokrojoną w cienkie krążki paprykę, pora w talarkach oraz
kiełki. Włożyć ponownie mięso na patelnię, podgrzać z
pozostałymi składnikami. Doprawić sola, pieprzem i sosem sojowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz