wtorek, 29 września 2015

Potrawka chińska

Czy wiesz, że Matka Chinka wymaga od swoich dzieci by były najlepszymi uczniami z każdego przedmiotu, jest przekonana, że nie można biernie siedzieć i czekać, aż pewnego dnia dziecko zostanie geniuszem, to kwestia postawienia przed nim odpowiednich wymagań. 
 
Ja również próbuję nieustannie doskonalić swoje umiejętności kulinarne... dziś zapraszam na potrawkę chińską:)



Składniki:
40 dag wieprzowiny
1 główka białej kapusty
1 duża czerwona papryka
1 por
kiełki sojowe, ja miałam mieszankę kiełków
1/2 szklanki rosołu
5 łyżek sosu sojowego
3 łyżki oleju
sól
biały pieprz



Przygotowanie:
Pokroić mięso w cienkie paski. Kapustę pokroić na ćwiartki, usunąć głąb. Resztę kapusty pokroić na kawałki. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć z patelni, podsmażyć na tym samym tłuszczu kapustę. Dolać rosół, dusić kapustę pod przykryciem 15 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia dodać pokrojoną w cienkie krążki paprykę, pora w talarkach oraz kiełki. Włożyć ponownie mięso na patelnię, podgrzać z pozostałymi składnikami. Doprawić sola, pieprzem i sosem sojowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz