Jaka jest Matka Francuzka? Jak zaczyna dzień? Na pewno szykownie, w końcu Paryż to światowa stolica mody, wsiada na rower i na śniadanie kupuje bagietkę albo croissanty.
Składniki:
4 jajka
bagietka
masło
olej kujawski z bazylią i czosnkiem
bekon
żółty ser
szczypiorek
śmietana
zioła prowansalskie
sól i pieprz
Przygotowanie:
Bekon podsmażamy na patelni, pokrojoną bagietkę nasączamy olejem i wstawiamy do piekarnika by kawałki bagietki zarumieniły się. Kokilki smarujemy masłem i na dnie umieszczamy podsmażony bekon i chrupiącą, zrumienioną bagietkę.
Wbiłam dwa jajka, dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz, dodajemy łyżeczkę śmietany i przykrywamy serem.
Wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika na około 12 minut. Gotowe śniadanie posypujemy szczypiorkiem.
4 jajka
bagietka
masło
olej kujawski z bazylią i czosnkiem
bekon
żółty ser
szczypiorek
śmietana
zioła prowansalskie
sól i pieprz
Przygotowanie:
Bekon podsmażamy na patelni, pokrojoną bagietkę nasączamy olejem i wstawiamy do piekarnika by kawałki bagietki zarumieniły się. Kokilki smarujemy masłem i na dnie umieszczamy podsmażony bekon i chrupiącą, zrumienioną bagietkę.
Wbiłam dwa jajka, dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz, dodajemy łyżeczkę śmietany i przykrywamy serem.
Wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika na około 12 minut. Gotowe śniadanie posypujemy szczypiorkiem.
Bon appétit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz